Blog 2

24. nov, 2015

 

“Bomaanslag hier, oorlog daar”, hoor ik op het nieuws. Nu begrijp ik mezelf weer, waarom ik al jaren nauwelijks meer het journaal of nieuws volg. Je krijgt alleen maar ellende over je heen. 

“Waar moet dat met de wereld naar toe?”, hoor ik de mensen wel eens klagen.

Oorlogen, moorden, verkrachtingen, mensenhaat….. het is er altijd al geweest, zolang de mens leeft! Alleen het lijkt steeds erger te worden! We zitten er tegenwoordig veel te veel bovenop. Dit komt mede door al die social media! Verder denk ik dat het mens eigen is om de negatieve dingen te benadrukken. 

Sommige mensen zeggen dat ik mijn kop in het zand steek, omdat ik niet naar het nieuws op de radio luister of geen journaal op televisie zie. Misschien is dat wel zo, maar ik heb in ieder geval wel een fijn leven! En ik kan je verzekeren dat mijn leven ook niet altijd over rozen is gegaan!  

Angst is volgens mij de grootste veroorzaker van een psychiatrische aandoening. Ik vind het dan ook niet zo gek dat er steeds meer mensen rondlopen die de weg kwijt raken. Zodra kinderen geboren worden, worden ze al bang gemaakt! 

Draai het nu eens om, laten we  alleen maar leuke dingen tegen elkaar vertellen! Wedden dat er een mooiere wereld ontstaat? En geloof het of niet, maar  jouw wereld zal in ieder geval positief veranderen. 

Een mooi voorbeeld is het wk-voetbal. Het hele land staat op zijn kop! Iedereen is in oranje gehuld en de straten zijn versiert met vlaggen. Als Nederland dan ook nog een wedstrijd wint, zie je, waar je ook kijkt, blije, feestende mensen. De mensen zijn vriendelijker, maken allen een praatje met elkaar en om niet te vergeten: De criminaliteit daalt in deze periode! 

Ook aan nare dingen kun je een positieve draai geven. Neem nou het tragische ongeluk met de MH17. Toen de mensen naar huis gebracht werden, had iedereen het erover. Heel Nederland was in rouw. De aanleiding is niet leuk, maar het brengt wel verbroedering. 

Ik geloof dat het mogelijk is om met zijn allen een betere wereld te creëren alleen al door anders te gaan denken.  Laten we eens ophouden met elkaar bang te maken door telkens maar over oorlog en ellende te praten. Vooral nu met die terreuraanslagen. Brussel ligt al dagen helemaal plat. Ik kan me heel goed voorstellen als de IS nu in hun vuistje lachen….. 

Probeer alle negatieve dingen in het leven eens positief te benaderen. benadruk de leuke gebeurtenissen in de wereld en negeer de vervelende kanten van het leven, sta er in ieder geval niet al te lang bij stil! 

Een vuurtje wordt nu eenmaal niet geblust door het op te stoken!